De Semois

Welkom

De Semois

Trajecten

Prijzen

Boot

Contact

Plan

 

 

In het stadje Chiny daalt een ingebedde weg af naar de Semois, waar zich de Embarcadère bevindt. De "Veermannen" wachten op u. Als u eenmaal bent ingescheept, kunt u vertrekken. U verlaat de steiger en de brug, u vaart.

La Semois

In dit prachtige decor dat zich aan uw voeten uitstrekt, kunt zich overgeven aan overpeinzingen. Het donkere woud van Chiny strekt zich voor u uit, verdedigd door zijn eerste vesting, de rots Negis wakend over de diepte. Een onzichtbare hand trekt de ophaalbrug omhoog en toont een bekende wereld. Een boeiend schouwspel ontrolt zich voor uw ogen. Grote sparren bestormen de steile wanden; de zon gluurt door het groene lover en haar stralen geven voortdurend een irreële glans aan de dingen.

Le blason de ChinyEen gaai vliegt op en slaat alarm. De hinde in het kreupelhout wordt opgeschrikt, de reiger vliegt weg en slaat met zijn vleugels op het water, de vos verdwijnt in het struikgewas, de
ijsvogel scheert rakelings langs de waterspiegel. De ondoordringbare hoge oevers, die een ongerepte en wilde beplanting afboorden, glijden voorbij. De rotsen grijnslachen boven uw hoofd. Ze zijn er allemaal: de "Gouffre Loué", de trotse "Maître Rocher du Hat", de verraderlijke "Rocher Fendu", de metgezellen van de Rehat, onafscheidelijke musketiers… zoveel fabelachtige beelden. Aan uw voeten… een kristallen lint waarin drie zilveren forellen spartelen, symbolen op het blazoen van Chiny.